Volledig scherm
Duncan Laurence zingt Arcade, het lied waarmee hij het songfestival naar Nederland haalde. © ANP Kippa

Eerste 300 aanmeldingen voor gratis kaarten Eurovisie Songfestival zijn binnen

Vanaf vandaag kunnen Rotterdammers die het niet breed hebben zich melden voor gratis kaartjes voor het Eurovisie Songfestival. Om half 8 vanochtend kwamen de eerste vijftig aanmeldingen al binnen, inmiddels zijn het er 300. In totaal zijn er 8500 kaarten te vergeven.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat er gratis kaarten worden weggegeven. De gemeente Rotterdam doet dat omdat zij wil dat álle Rotterdammers iets meekrijgen van het muzikale spektakel dat in mei volgend jaar neerstrijkt in Ahoy.

Vol trots maakte wethouder Said Kasmi (D66, toerisme) vorige week bekend dat er 8500 kaarten te vergeven zijn aan Rotterdammers die weinig te besteden hebben. Zij kunnen zich inschrijven op de website van de gemeente Rotterdam. Dat kan tot 7 januari. De winnaars krijgen in maart bericht. Om daadwerkelijk kans op kaarten te maken, zullen zij moeten kunnen aantonen dat zij van weinig geld leven.

In deze video geeft wethouder Kasmi uitleg over de gratis kaarten voor Rotterdammers met een smalle beurs. 

  1. Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiedenis bloot

    Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiede­nis bloot

    ‘Uw adres is Het Wonder’. Op de Noordmolenstraat in Rotterdam-Noord kwam na een verbouwing van een pand deze oude reclame tevoorschijn. Het Stadsarchief Rotterdam dook de archieven in en ontdekte het treurige verhaal achter manufacturenwinkel Het Wonder. De zaak was van Israël Levi de Winter. Hij stierf in september 1942 op 33-jarige leeftijd in Auschwitz. Ook zijn vrouw en dochtertje van nog maar 5 jaar overleefden de gruwelijkheden niet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam