Volledig scherm
Erik van den Boom voor de faculteit van zijn studie. © FOTO MARCO DE SWART

Eerste album van wonderkind en student Erik (14) is een hit

Het gaat wel lekker met de uit Schiedam afkomstige Erik van den Boom (14). Deze zomer werd hij ineens bekend als wonderkind. Op zijn dertiende slaagde hij al voor het gymnasium en sinds september studeert hij aan de universiteit van Delft. En ook bracht hij nog een dance-album uit dat gisteren als meest werd gedownload op iTunes.

Vier klassen sloeg hij over en daarom studeert de piepjonge Erik nu al technische natuurkunde aan de universiteit van Delft. Hij werd al gezien als een van de slimste kinderen ter wereld en nu blijkt dat hij ook heel muzikaal is. Voor Erik niks nieuws onder zon: hij overwoog naar het conservatorium te gaan om zijn voorbeeld Armin van Buuren te volgen. Maar hij besloot toch liever een 'echte' studie doen.

'Het is alleen wel zwaarder dan ik had verwacht', zegt de student. 'Ik moet flink aan de bak. Elke dag tot half zes.' Van den Booms debuutalbum Take It met dancemuziek stond gisteren op één in de iTunes downloads. Van den Boom tekende een platendeal bij het label Armada Music van de bekende dj Armin van Buuren die hij sprak tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door. Als artiest gaat hij door het leven als Erik Arbores.

Erik blijft er nuchter onder. 'Ik een wonderkind? Doe eens normaal.' Luister hieronder naar het nummer Bliss van zijn eerste album.

Lees meer over Erik in het AD vandaag.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam