Gerard Baxk met zijn zilveren medaille. Gewonnen op de halve marathon in de leeftijdscategorie 65+. Bakx is oud-directeur van de Rotterdamse penitentiaire inrichtingen.
Volledig scherm
Gerard Baxk met zijn zilveren medaille. Gewonnen op de halve marathon in de leeftijdscategorie 65+. Bakx is oud-directeur van de Rotterdamse penitentiaire inrichtingen. © Privéfoto

Eerste medaille binnen op World Police & Fire Games: zilver voor oud-directeur gevangenissen

De eerste Nederlandse medaille op de World Police & Fire Games (WPFG) in het Chinese Chengdu is binnen. Gerard Bakx pakte vandaag zilver tijdens de halve marathon in de leeftijdscategorie 65+. Bakx leidde voor zijn pensionering de drie Rotterdamse penitentiaire inrichtingen ‘De Schie', locatie Hoogvliet en locatie Noordsingel. 

De WPFG is een enorm tweejaarlijks internationaal sportevenement voor politiepersoneel, brandweerlieden, douaniers en gevangenismedewerkers. Dit jaar wordt het van 8 tot 19 augustus gehouden. De veertig personen tellende Nederlandse delegatie telt onder andere de crossfittende brandweerman Jeroen Kranendonk en Arjen Littooij, de directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Littooij loopt de 10 kilometer. 

De halve marathon werd gelopen in het Qincheng Mountain-gebied. ,,Het was een waanzinnig leuke wedstrijd’’, aldus Bakx na afloop. ,,Wel wat warm en, zoals de naam van het gebied al doet vermoeden, redelijk heuvelachtig. Maar zeker genoten. Een tweede plaats achter Vladimir Krist, een Rus, dus een mooie zilveren medaille. Vladimir tref ik in het weekeinde weer bij de cross country. En in 2021 in Rotterdam ga ik natuurlijk voor de eerste plek!’’ 

De World Police & Fire Games worden over twee jaar in de Maasstad gehouden. Waar er nu 8000 deelnemers aan het sporten zijn in China, mikt de Rotterdamse organisatie op 10.000 deelnemers. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!

Het erepodium. Vladimir Krist uit Rusland ging er met het goud vandoor. Gerard Bakx werd tweede en Wanzhong Liu pakte brons.
Volledig scherm
Het erepodium. Vladimir Krist uit Rusland ging er met het goud vandoor. Gerard Bakx werd tweede en Wanzhong Liu pakte brons. © Privéfoto

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam