Eerste Rotterdamse kattencafé geopend

VideoHet eerste Rotterdamse kattencafé, Pebbles Kitty Cat Café, is vandaag geopend aan de Hoogstraat. Acht katten zitten klaar om met bezoekers te knuffelen.

,,Het is een beetje druk vandaag", vertelt eigenaresse Friederike Haumann, ,,Maar het gaat goed, de katten hebben het naar hun zin, en de mensen ook."

Wie langs wil komen is van harte welkom, al wordt het wel aangeraden om een plekje te reserveren. ,,De katten kunnen niet tegen te veel drukte", legt Haumann uit. ,,Dus we proberen maximaal zo'n 20 gasten te ontvangen. We hebben 16 plekken die gereserveerd kunnen worden, zodat er dus altijd ook paar mensen 'spontaan' langs kunnen komen. We vragen daarnaast een bijdrage van 3,50 om de katten te kunnen onderhouden."

Het kattencafé, dat mede door crowdfunding, is gerealiseerd, is vanaf nu elke woensdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

  1. Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn betrokken geraakt bij een handgemeen. Een jongen van het Comenius College dreigde te worden afgetuigd door leerlingen van één of meerdere andere scholen, maar docenten konden voorkomen dat het slachtoffer serieuze klappen kreeg. Het Comenius College (mavo, havo en vwo) meldt dat er aangifte is gedaan. ,,We nemen deze zaak hoog op en gaan het onderzoeken’’, aldus een woordvoerder van de politie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam