Egen en Cecilia maken cadeaus met ware kerstgedachte

VideoGoed doen door cadeautjes te kopen? Egen, Cecilia en hun collega's maken met liefde en aandacht iets unieks: een kerstgift om het verschil mee te maken.

Volledig scherm
© Jan Kok | Boomerang Fotografie

Met een zwaai zet hij zijn net geknutselde kroon op zijn hoofd. ,,Ik ben de kerstkoning!'' zegt de 34-jarige Egen met twinkelende ogen. Direct pakt hij zijn pen, zet het hoofddeksel af en schrijft op het glanzende rode karton zijn bijnaam voor de feestdagen. Opdat niemand het vergeet.

De 34-jarige Egen is een van de vaste krachten bij Atelier Juffrouw Janssen van zorginstelling Pameijer. Achter de knalroze gevel aan de Blekerstraat - vlakbij de Leuvehaven en Witte de Withstraat- gaat een van de meest bijzondere winkels van het Rotterdamse centrum schuil.

Boven werkt Egen zij aan zij met zijn collega's aan cadeautjes, handige artikelen en kerstversieringen. Tussen de lijm, scharen, karton, verf, borduurgaren en schetsboeken met daarin de eigen ontwerpen, is het stil. Op de zachte kerstdeuntjes na, die uit de cd-speler klinken. Hier wordt namelijk in opperste concentratie gewerkt. De een borduurt een zwaan voor op een kussen. De ander tekent een kerstboom en de volgende schildert patronen op een doek in de lichte werkruimte met een zonnig gevoel.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6744 stemmen