Volledig scherm
Shirley Otten dreigt naar de rechter te stappen na het bezoek van de handhavers © Frank de Roo

Eigenares mannenpedicurezaak boos om alcoholhandhavers aan de deur

Shirley Otten (40) van mannenpedicurezaak Bottles & Feet in Rotterdam dreigt naar de rechter te stappen omdat zij haar klanten geen glas alcohol mag aanbieden tijdens een mannenpedicure.

Haar pedicuresalon speciaal voor mannen aan de Zaagmolenstraat is nog geen twee weken open. ,,Woensdagmiddag rond kwart voor vijf stonden er plots drie handhavers van de Drank- en Horecawet in haar salon. Ik was net met een klant bezig en schrok me rot’’, aldus Otten. 

De handhavers hebben foto's gemaakt van de flessen in de zaak en wilden ook de achtertuin controleren om te zien of Otten een voorraad had. Otten: ,,Ze vertelden dat ik geen alcohol mocht verkopen in mijn zaak. Maar dat doe ik ook helemaal niet.’’ 

Volgens Otten is het aanbieden van een glas whisky of wodka aan haar klanten puur een stukje service. ,,Het gaat om één glas aan het begin van de pedicure. Ik reken er niks voor. Bij de kapper of in bruidszaken krijg je soms toch ook een bubbeltje?’’ 

De handhavers zouden volgens Otten overleggen met burgemeester Aboutaleb. Otten wacht nu op een brief van de gemeente over de Drank- en Horecawet. Mag ze dan nog steeds geen glas aanbieden, dan stapt ze naar de rechter.

Bekijk hieronder de video over de pedicuresalon voor mannen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam