Volledig scherm
De Algerabrug is een dagelijkse bron van verkeersellende. © Frank de Roo

Einde aan de files bij Krimpen? Algerabrug eindelijk aangepakt

De Algerabrug - een druk verkeerspunt waar automobilisten al jaren op foeteren - wordt aangepakt. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) trekt de portemonnee zodat er vier rijstroken kunnen komen en een aparte brug voor fietsers. In totaal is 90 miljoen euro gereserveerd voor de brug tussen Krimpen en Capelle aan den IJssel. De gemeente Krimpen aan den IJssel draagt zelf 8 miljoen bij. 

Met de miljoenen wordt een van de belangrijkste en hardnekkigste knelpunten in de regio aangepakt. Rond spitstijden staan de Algerabrug en de wegen er rondom vaak muurvast. De N210, waar de brug onderdeel van is, is volgens de ANWB een van de drukste N-wegen van Nederland. Verdubbeling van het aantal rijbanen - twee in beide richtingen - en het stimuleren van alternatief vervoer zoals de fiets en het openbaar vervoer moeten de bereikbaarheid en de doorstroming aanzienlijk verbeteren.

Van de 90 miljoen euro is 22 miljoen bestemd voor kortetermijnmaatregelen, zoals het aanpakken van de grote kruising die aan de Algerabrug grenst. De overige miljoenen zijn bedoeld voor werkzaamheden en aanpassingen aan de oeververbinding zelf.

De gemeente Krimpen aan den IJssel zegt ‘verheugd’ te zijn met de beslissing van Van Nieuwenhuizen om de knelpunten rondom de Algeracorridor op te willen lossen. Wethouder John Janson (Leefbaar Krimpen, bereikbaarheid): ,,We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan de bekostiging van de maatregelen en op deze manier ons steentje bij kunnen dragen.’’

Eerder dit jaar zagen Krimpen aan den IJssel en de Krimpenerwaard een tweede brug richting het gebied aan hun neus voorbijgaan. Maar de discussie over de ‘brug der zuchten’ speelt lokaal al veel langer. Jarenlang is er binnen de gemeente over de bereikbaarheid gediscussieerd. Eerdere alternatieven als een tweede brug of een tunnel onder de Hollandsche IJssel bleken (financieel) niet haalbaar.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
5411 stemmen