Volledig scherm
Politiehond Bumper op de rode loper voorafgaand aan de uitreiking van de Best Social Awards van vorig jaar. © ANP

Einde van fenomeen: razend populaire politiehond Bumper verdwijnt van sociale media

De razend populaire Rotterdamse politiehond Bumper is binnenkort niet meer te volgen op sociale media. De politie trekt per september de stekker uit het project, waardoor Bumper als politiehond niet meer te volgen zal zijn. Zijn baasje en begeleider Stephan Verwegen bevestigt het nieuws. ‘Triest maar waar’, schrijft hij op Instagram.

‘De politie heeft in al zijn wijsheid besloten om de stekker uit project-Bumper te trekken’, is te lezen op het Instagramaccount van Bumper. ‘Triest maar waar’, wordt eraan toegevoegd. 

Volledig scherm
‘Per september zal Bumper als politiehond niet meer te volgen zijn.’ © @pol_bumper

Een woordvoerder van de politie licht het besluit toe: ,,Het is altijd al de bedoeling geweest dat Bumper op een gegeven moment uit de spotlights zou verdwijnen. We volgden hem van pup tot politiehond, dus dat project heeft een begin en een einde.” Bumper doet in september ‘eindexamen’. Daarna wordt hij politiehond óf huisdier van zijn baasje. 

Begeleider en baasje Stephan Verwegen begrijpt er zelf niks van, zo valt te lezen op Instagram. ‘Als ik het zou begrijpen, zou ik het je uitleggen. Maar helaas begrijp (ik) er helemaal niks van', schrijft hij. Meer wil hij er niet over zeggen. ,,Het is vandaag in een stroomversnelling gekomen. Ik laat het nu liever even rusten. We gaan toewerken naar het grote afscheid van Bumper”, vertelt Verwegen. 

In de reacties op het bericht laten volgers weten dat ze het vreselijk vinden dat de belevenissen van Bumper niet meer te volgen zullen zijn. ‘Het is bij uitstek de gelegenheid om het werk van de politie te laten zien’, schrijft iemand in een reactie. ‘Een zeer domme beslissing’, valt een andere volger bij. Er is een petitie gestart om de politie over te halen om de populairste hond ‘online’ te houden. Verwegen laat weten alle reacties te waarderen en de petitie te zien als een groot compliment. 

Bakje yoghurt 

Bumper werd populair door foto’s en berichten op sociale media van toen hij nog een pup was. De foto waarop hij met zijn hoofdje vastzat in een bakje met yoghurt stal de harten van vele dierenliefhebbers. Bumper fungeerde daarna als populair uithangbord van de Rotterdamse politie.

Een paar weken geleden won Bumper voor de tweede keer een prijs bij The Best Social Awards, in de categorie Beste Dier. In de overwinningsspeech zei zijn baasje nog dat hij doorging voor een derde keer bij de awards.

Een hoogvlieger op de ‘politieacademie’ was de populaire hond overigens niet. Hoewel Bumpers eindexamen in september gepland staat, gaf zijn baasje Stephan eerder al toe dat hij meer ‘een zesje dan de benodigde acht’ was. 

Op Facebook heeft Bumper meer dan 100.000 volgens, op Instagram ruim 42.000. Vorig jaar raakte het account van de politiehond in opspraak vanwege foto’s van het dier met Zwarte Piet. De hond bood toen ‘officieel’ zijn excuses aan. 

Kijk hier hoe Bumper werd verkozen tot beste online dier:

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam