Eindelijk bh's voor niet-beige vrouwen

VideoEen huidkleurige bh is altijd beige, maar vrouwen zijn níet altijd beige. De Rotterdamse winkel Superbra verkoopt bh's in donkere lichaamstinten tot en met cup O. ,,Een wereldprimeur", zegt eigenaar Floor van de Pavert.

Quote

Vrouwen denken dat ze raar zijn, dat hun lichaam afwijkt

Floor van de Pavert

Alleen beige bij Hema, alleen beige bij Zalando, H&M en Hunkemöller. Blogger Rowan Blijd zette vorig jaar twee filmpjes online waarin ze zich verwonderde over het gebrek aan bh's die matchen met haar bruine huid. Ze begon een actie onder de hashtag #benniebeige.

Maar het probleem is nu voorbij. Superbra heeft voortaan bh's te koop in vijf huidstinten, in 76 maten. ,,Daarmee zijn we de allereerste", zegt eigenares Floor van de Pavert (36). ,,In de VS heb je het merk Nubian Skin, maar dat gaat tot cup G en is niet in Europa te krijgen. Je kunt tot en met cup D via Portugal bestellen, maar passen in een winkel kon nergens."

Van de Pavert werkte als natuurkundige totdat ze anderhalf jaar geleden een lingeriewinkel 'voor de volle boezem' startte. ,,En dat hebben de meeste Nederlandse vrouwen, al hebben ze dat niet door, doordat ze bijna allemaal een te wijde omvang dragen."

Zelf is de ondernemer très petite en toch heeft ze cupmaat 60I (met de i van Isaac). ,,Vrouwen die mijn winkel binnenstappen, zijn gewend te horen: 'Nee, in jóuw maat hebben we niks'. Ze denken dat ze raar zijn, dat hun lichaam afwijkt. Kun je nagaan hoe je je voelt als niet alleen je maat maar ook je kléur anders is dan de bh's in de rekken!"

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam