Volledig scherm
,,Mijn vader verdient meer waardering’’, zei zoon Merlijn Kerkhof eerder in het AD. Die wens komt, met de toekenning van de Laurenspenning aan muzikant Wim Kerkhof, uit. © Jan de Groen

Eindelijk erkenning: Laurenspenning voor Amazing Stroopwafel Wim Kerkhof

Wim Kerkhof, oprichter en zanger van The Amazing Stroopwafels krijgt dit jaar de Laurenspenning. Daarmee spreekt de jury waardering uit voor ‘de manier waarop Wim Kerkhof in zijn liedjes zijn liefde voor Rotterdam en regio bezingt’.

Vlaardinger Kerkhof richtte The Amazing Stroopwafels in 1979 op. Veel Rotterdammers kennen hits als Oude Maasweg, Ik ga naar Frankrijk en Ome Kobus en van talloze straatoptredens. Buiten de Rijnmond geniet de formatie nauwelijks bekendheid.

,,Mijn vader verdient meer waardering’’, zei zoon Merlijn Kerkhof in een interview, bij de publicatie van het boek Oude Maasweg kwart voor drie dat hij over zijn vader schreef. Die wens komt nu uit.

Wim Kerkhof is erg in zijn nopjes met de prijs. ,,Fantastisch dat we hem mogen ontvangen! Ik zeg ‘we’ omdat er altijd sprake van was dat we hem als The Amazing Stroopwafels zouden winnen. Ik was wel verbaasd dat nu alleen mijn naam wordt genoemd. Maar de blijdschap is er, ook bij medestroopwafels Rien de Bruin en Arie van der Graaf, niet minder om, hoor. Die penning is gewoon voor ons alle drie.’’

Kerkhof mag de Laurenspenning op donderdag 14 november in ontvangst nemen in de Laurenskerk. ,,Dat wordt een muzikale happening, belooft hij. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam