Volledig scherm
PREMIUM
Geen fietser blijft nog netjes voor rood staan bij het Hofplein. © Frank de Roo

Eindeloos wachten op groen bij het Hofplein? Zelfs de braverik doet dat niet meer

Het Hofplein is een chaos dezer dagen door softwareproblemen met de verkeerslichten. Geen fietser die nog netjes voor rood blijft staan.

Ja! Groen! Oh nee, toch niet. Je ziet de wachtende fietsers weer inzakken. Ze staan in een kluitje opgesteld voor een van de rode verkeerslichten rond het Hofplein. Het groen is helaas alleen voor de wandelaars. Die banjeren lekker naar de overkant, zonder een auto of tram in de buurt. Tja, daar sta je dan als rechtgeaarde burger. Je handen zijn koud, de baas wacht, de trein gaat zo. Waarom de voetgangers wel en de fietsers niet? Ja, waarom de voetgangers wel en de fietsers niet!

  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam