Volledig scherm
© AD/Petra Urban

Eis: 3 jaar cel voor moeder die kinderen probeerde te doden

LIVE TWITTERHet Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar cel en tbs onder voorwaarden geeïst tegen Daphne D. uit Rotterdam. De 43-jarige vrouw probeerde in februari dit jaar haar twee kinderen om te brengen en daarna zelfmoord te plegen. Verslaggever Sander Sonnemans twittert live vanuit de rechtbank.

Daphne D. zou dat hebben gedaan door haar kinderen een slaappil te geven waarna zij hen in haar auto legde. Daarna ging de vrouw bij hen in de auto zitten. Ze nam twee gasflessen mee en draaide die open.

De rechter die de zaak tegen Daphne D. behandelt, twijfelt aan haar oprechtheid. Er zijn nu aanwijzingen dat amper gas uit die flessen is gelopen en de moeder toneelspel heeft gespeeld. ,,Was het toch niet een schreeuw om aandacht," vraagt de rechter zich af. ,,Een ultieme poging om uw man terug te krijgen?"

Daphne D. houdt, net als dinsdag tijdens de eerste zittingsdag, vol dat ze uit het leven wilde stappen en haar kinderen daarbij mee wilde nemen om hen de pijn van het verlies van hun moeder te sparen.  ,,Ik wilde mijn kinderen niet achterlaten met de pijn zonder moeder door te moeten.''

Vrijspraak
De advocaat van Daphne D. pleit voor vrijspraak. Zij stelt dat er niet genoeg bewijs is voor een dubbele poging tot moord op haar kinderen van 8 en 10 jaar oud. Volgens de advocaat is niet duidelijk hoe lang de moeder en dochters in de auto hebben gezeten. Bovendien zou niet zijn vastgesteld of de deuren waren afgesloten. Toen de politie aankwam, zouden de deuren open hebben gestaan. Volgens de advocaat is ook niet vastgesteld dat de kinderen slaapmiddelen hebben gehad. Dat is wel verklaard door Daphne D.

De advocaat wil dat het OM niet ontvankelijk wordt verklaard. Volgens haar is geblunderd met onderzoek. Er zijn volgens haar geen bloedmonsters genomen, zodat niet bepaald is of Daphne D. antidepressiva of alcohol had genomen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
28728 stemmen