De houten EK-mascotte Tebbie is gearriveerd in Rotterdam en 'logeert’ in de stad.
Volledig scherm
De houten EK-mascotte Tebbie is gearriveerd in Rotterdam en 'logeert’ in de stad. © EC Rotterdam

EK-mascotte Tebbie on tour, morgen in Diergaarde Blijdorp

Tebbie, het houten megapaard dat de mascotte is van het aanstaande EK voor paarden in Rotterdam, is op rondreis door de Maasstad. Gisteren en vandaag voer het ruim 350 kilo zware en bijna 3 meter hoge gevaarte mee op een vrachtschip door de Rotterdamse haven.

Tebbie ‘logeert’ morgen en donderdag in Diergaarde Blijdorp waar het vanaf 16.00 uur bij de hoofdentree bezichtigd kan worden. Later staan onder meer ook nog bezoekjes aan Jeugdvakantieland in Ahoy, Hotel New York en mogelijk ook het Stationsplein voor Rotterdam Centraal op het programma.

Tebbie, vernoemd naar een quote die de Rotterdamse cabaretier Richard Groenendijk vaak gebruikt in zijn theatervoorstellingen, moet Rotterdam en regio warm maken voor het grote EK paarden dat volgende maand in de stad wordt gehouden. In plaats van het traditionele CHIO is het terrein in het Kralingse Bos van maandag 19 tot en met zondag 25 augustus het toneel voor het EK dressuur, springen en para-dressuur. De verwachting is dat alle Europese toppers op hippisch gebied naar Rotterdam zullen komen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam