Ella Bretherton in haar eigen kamer met haar moeder Sanne op de achtergrond: ,, In ons huis zie je direct dat we Engels zijn. Op de stoelen liggen kussentjes met de Britse vlag."
Volledig scherm
PREMIUM
Ella Bretherton in haar eigen kamer met haar moeder Sanne op de achtergrond: ,, In ons huis zie je direct dat we Engels zijn. Op de stoelen liggen kussentjes met de Britse vlag." © Fleur Beerthuis

Ella (17) houdt van debatteren en politiek: ‘Ik zou over 20 jaar wel voor de VN willen werken’

Ik zeg jeWaar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Ella Bretherton uit Bergschenhoek bekijkt het van de positieve kant: „Ik zie mijn vrienden nog.”

 1. Opnieuw een streep door onthulling van indrukwekkend herdenkingsraam in Laurenskerk
  PREMIUM

  Opnieuw een streep door onthulling van indrukwek­kend herden­kings­raam in Laurens­kerk

  Alles stond er klaar voor, inclusief een verhullend gordijn over het kunstwerk, maar de officiële presentatie van het kleurrijk gebrandschilderde raam ‘Vrede en Verzoening’ op 14 mei gaat niet door. Net als vorig jaar. Corona. Woordvoerder Frank Migchielsen van de stichting Herdenking Bombardement 14 mei 1940 baalt, want tot voor kort leek het er nog op dat een bescheiden plechtigheid wél kon plaatsvinden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | Heracles Almelo - Feyenoord
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Heracles Almelo - Feyenoord

  13 mei
 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - FC Utrecht
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta Rotterdam - FC Utrecht

  13 mei

Rotterdam