Huisarts in opleiding Sebastiaan Dorst luistert naar de longen van Ellen Gaertman. Ze is een van de coronapatiënten die eerder vanuit het ziekenhuis naar huis mocht onder controle van haar huisarts.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts in opleiding Sebastiaan Dorst luistert naar de longen van Ellen Gaertman. Ze is een van de coronapatiënten die eerder vanuit het ziekenhuis naar huis mocht onder controle van haar huisarts. © Arie Kievit

Ellen ziekt thuis uit van corona in plaats van in het ziekenhuis: ‘Niet veel patiënten zijn er geschikt voor’

Met zuurstofslangetjes in haar neus heeft Ellen Gaertman (66) uit Goudswaard in haar eigen huis uitgeziekt. Ze is niet de enige: sinds kort knappen sommige coronapatiënten uit het ziekenhuis onder begeleiding van hun huisarts thuis op, zodat bedden eerder vrijkomen. Toch blijven de aantallen achter. Helpt het wel?

  1. Kees Veldboer vervulde laatste wens terminale patiënten: ‘Die stralende ogen zeiden alles’
    PREMIUM
    Oprichter Ambulance Wens

    Kees Veldboer vervulde laatste wens terminale patiënten: ‘Die stralende ogen zeiden alles’

    Het vervullen van laatste levenswensen werd voor Kees Veldboer (1959-2021) zijn levenswerk. Met zijn Stichting Ambulance Wens Nederland verzorgde hij sinds 2007 uitstapjes voor chronisch zieke en terminale patiënten. Met vele vrijwilligers bezorgde hij hen nog één keer de mooiste dag van hun leven. Maandag overleed de oprichter uit Poortugaal onverwachts aan een hartstilstand. Hij werd 62 jaar.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam