De politie vond een lichaam in de woning van Elly Leeflang aan de Gratamastraat in de wijk Het Lage Land in Rotterdam-Oost.
Volledig scherm
De politie vond een lichaam in de woning van Elly Leeflang aan de Gratamastraat in de wijk Het Lage Land in Rotterdam-Oost. © MediaTV

Elly Leeflang lag al jaren dood in huis, politie onderzoekt rol van haar overleden vriend

In het onderzoek naar het overlijden van de 72-jarige Elly Leeflang uit Rotterdam en het jarenlang stilhouden van haar mysterieuze dood is haar in januari van dit jaar overleden vriend Jan (62) bij de politie in beeld gekomen. Zijn rol wordt onderzocht. Rechercheurs spreken met leden van beide families en andere getuigen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat zich heeft afgespeeld.

 1. ‘Misdrijf of niet, vriend van Elly heeft komedie gespeeld terwijl ze dood in huis lag’
  PREMIUM
  UPDATE

  ‘Misdrijf of niet, vriend van Elly heeft komedie gespeeld terwijl ze dood in huis lag’

  Het is de vraag of ooit duidelijk zal worden of de 72-jarige Rotterdamse Elly Leeflang, die vorige week dood in haar woning werd gevonden, is vermoord of een natuurlijke dood is gestorven. Het stoffelijk overschot heeft vermoedelijk enkele jaren in het huis gelegen. Al die tijd deed haar vriend Jan alsof er niets aan de hand was en zorgde hij voor haar planten en de post. Het onderzoek naar de doodsoorzaak is nog in volle gang.
 2. Buren dachten dat bejaarde Elly in zorginstelling zat, maar ze lag al een lange tijd dood in huis
  PREMIUM
  UPDATE

  Buren dachten dat bejaarde Elly in zorginstel­ling zat, maar ze lag al een lange tijd dood in huis

  De dode vrouw die afgelopen donderdag onder verdachte omstandigheden werd gevonden in een woning aan de Gratamastraat in Rotterdam-Oost, stond sinds 19 maart als vermist bekend bij de politie. Die meldt dat het om de bejaarde bewoonster Elly Leeflang gaat. Ze blijkt langere tijd dood in haar woning te hebben gelegen. Er werd rekening gehouden met een misdrijf, maar daar lijkt het niet op. Sectie op het stoffelijk overschot moet duidelijkheid brengen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam