Volledig scherm
Feyenoordsupporter Udo van Aken werd op 23 november 2003 in de Rosestraat in Rotterdam doodgestoken. © Gratis

Elvis P. krijgt 18 jaar celstraf voor roofmoord op Udo van Aken

Rotterdammer Elvis P. (38) is veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf voor het doodsteken van stadsgenoot en Feyenoordsupporter Udo van Aken (28). 

De rechter achtte Elvis P. schuldig aan doodslag. Het Openbaar Ministerie eiste 18 jaar gevangenisstraf tegen de 38-jarige Rotterdammer en de rechter ging hier in mee.  

Udo van Aken werd op 23 november 2003 in de Rosestraat doodgestoken. Nadat de moord bijna dertien jaar onopgelost bleef, meldde Elvis P. zich op 13 april 2016 op het politiebureau met een bekentenis. Hierbij maakte hij een verwarde indruk. Sinds zijn bekentenis heeft P. gezwegen. Op 3 juli verklaarde hij tijdens de rechtbankzitting dat hij zich niets meer kon herinneren.

Van Aken was fanatiek Feyenoordsupporter. De moord deed destijds veel stof opwaaien bij de aanhang van de Rotterdamse club. Een week na de moord liepen Feyenoordsupporters een stille tocht van de Rosestraat naar het stadion. Zijn vrienden herdachten hem daags na de schokkende gebeurtenis met een krantenpagina vol rouwadvertenties. Tien jaar na zijn dood werd Van Aken met een groot spandoek geëerd door Feyenoordsupporters.