Volledig scherm
Kunsthal-directeur Emily Ansenk wordt directeur van het Holland Festival. © ANP

Emily Ansenk gaat naar Holland Festival: Kunsthal zoekt nieuwe directeur

Emily Ansenk, directeur van de Kunsthal in Rotterdam, wordt op 1 september algemeen directeur/bestuurder van het Holland Festival. Dat betekent dat de Kunsthal op zoek is naar een nieuwe directeur. 

Ansenk volgt Annet Lekkerkerker op, die na tien jaar het festival eind juni verlaat. Ansenk wordt net als de huidige directeur verantwoordelijk voor zowel het artistieke als zakelijk beleid.

De Kunsthal gaat intussen op zoek naar een nieuwe directeur. De medewerkers zijn vandaag ingelicht over het vertrek van Ansenk, die er veel succesvolle tentoonstellingen organiseerde voor een wat breder publiek. Onder haar leiding trok de kunstinstelling vorig jaar 420 duizend bezoekers, als gevolg van een laagdrempelig beleid. Zo waren de tentoonstellingen Edward Hopper and His Time, Jean Paul Gaultier, Keith Haring, Peter Lindbergh, Hyperrealisme Sculptuur en Viktor&Rolf een groot succes. 

Ansenk laat weten de afgelopen elf jaar met veel enthousiasme voor de Kunsthal te hebben gewerkt. ,,Het is een geweldig avontuur geweest, met talrijke hoogtepunten en een enkel dieptepunt. Ik laat de Kunsthal achter met een intens tevreden gevoel’’, zegt ze. 

Het is de verdienste van Ansenk geweest dat de kunstinstelling er nu zo goed voorstaat, volgens Arjan Schakenbos, voorzitter raad van toezicht.

Ansenk, geboren in Amsterdam, studeerde Kunstgeschiedenis in Utrecht en begon haar carrière als curator van de ING Collection. Daarna was ze oprichter en directeur van het Frisia Museum, later het Scheringa Museum voor Realisme. Na twaalf jaar stapte ze in 2008 over naar de Kunsthal in Rotterdam.

De 72e editie van het Holland Festival begint op 29 mei en valt nog onder Lekkerkerker.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam