Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Rob van Elewout laat zich gaan tijdesn de Theaterles van Camie Bonger. © Frank de Roo

En weg is de plankenkoorts na een theaterles op Katendrecht

Wat een weekendJezelf helemaal kunnen laten gaan op ‘de planken’ tijdens de Theaterles op de Kaap van theatermaker Camie Bonger, die een aanval van plankenkoorts direct bij je weg weet te nemen.

Quote

Alles kan, en dat is nou juist het mooie van improvisa­tie­the­a­ter en de lessen van Bonger

De droom om Hugh Grant, Bradley Cooper of Tom Hanks te worden, heb ik een kwart eeuw geleden langzaam laten varen. Hoewel ik niet wil pretenderen ooit het unieke talent te hebben gehad om daadwerkelijk een begenadigd acteur te worden, leek het mij wel geweldig om te kunnen. En dat lijkt het me nog steeds. Met enorme bewondering kan ik genieten van het televisieprogramma De Vloer Op, waar grote Nederlandse acteurs als Pierre Bokma, Eva van der Gucht en Gijs Scholten van Aschat er op los improviseren. En plots was het mijn beurt.

Niet voor nationale televisie, gelukkig. Maar wel boven in de Fenix Food Loods, in het danszaaltje van LT Dans. Daar ontstond dit jaar de Theaterles op de Kaap, een kleinschalig initiatief van Femke Akkerman en Camie Bonger. ,,We waren eigenlijk zelf op zoek naar laagdrempelige theaterlessen in Rotterdam’’, vertelt Akkerman. ,,Maar dat konden we niet goed vinden. Toen bedachten we het op een terrasje op Katendrecht om het zelf eens te proberen.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam