Volledig scherm
Current is bekend als de shirtsponsor van voetbalclub Feyenoord © Erwin Spek

Energiebedrijf Greenchoice neemt Qurrent over

Groene stroomleverancier Greenchoice neemt Qurrent over. De twee Rotterdamse bedrijven hebben samen een half miljoen klanten. Greenchoice is ongeveer vier keer zo groot als Qurrent. Qurrent is ook bekend als de shirtsponsor van voetbalclub Feyenoord.

De naam Qurrent blijft vooralsnog op de shirts van Van Persie en Clasie en consorten staan. Concurrentiewaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet de overname nog goedkeuren. De ondernemingsraden van de bedrijven hebben wel al groen licht gegeven. Greenchoice wil 100 procent van de aandelen overnemen van de stichting DOEN, het fonds van de Goede Doelen Loterijen, dat als initiatiefnemer achter Qurrent staat.

Directeur Evert den Boer van Greenchoice zegt dat de overname past in de groeiambitie en ‘direct bijdraagt in de missie om de Nederlandse lokale energietransitie te versnellen’. ,,De schaalvergroting zorgt voor extra slagkracht en bereik’’, zegt hij. ,,Samen hebben we de kennis en ervaring om ook met lokale opwek- en besparingsprojecten nog meer vaart te maken.’’

Uiterlijk 1 oktober zou de overname volgens Greenchoice een feit moeten zijn. Beide bedrijven investeren in groene energieprojecten. Greenchoice en Qurrent doen geen mededelingen over bedragen die met de deal zijn gemoeid. 

Geen winstoogmerk

Qurrent is in 2005 opgericht door Igor Kuin om het gebruik van groene stroom aan te jagen. Het bedrijf had geen winstoogmerk. In 2012 is de onderneming verkocht aan DOEN. De stichting stak bij de start 11,9 miljoen euro in het bedrijf. In de loop der jaren is volgens DOEN daar nog 7.2 miljoen euro extra ingestoken.

De Stichting DOEN doet eveneens geen mededelingen over de opbrengst van de overname. Het zegt het geld straks in te zetten om 'nieuwe groene, sociale en creatieve voorlopers te steunen'.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam