Volledig scherm
De energiecoaches bij de Purmerhoek. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Energiecoaches helpen bewoners in Capelle: goed voor de portemonnee én het milieu

Maatregelen nemen voor een beter milieu: voor veel mensen is dat nog een ver-van-mijn-bedshow. Maar als dat ervoor zorgt dat je geld overhoudt, wordt het ineens een stuk aantrekkelijker. Daarom zijn energiecoaches aangesteld in Capelle aan den IJssel.

Volgens woningcorporatie Havensteder en de gemeente Capelle aan den IJssel kunnen de energiecoaches ervoor zorgen dat per huishouden jaarlijks zo'n 115 euro wordt bespaard. In totaal zijn er vijftien coaches die mensen hierbij helpen.

Het project begint in flatgebouw de Purmerhoek. Daar gaan de coaches bij bewoners op bezoek om ze te adviseren hoe ze zo min mogelijk energie kunnen verbruiken. Wat dus niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de financiën.

Quote

Met de inzet van energiecoa­ches kunnen we bewoners bewuster maken van hun energiever­bruik en de kosten.

Nico van Veen, Wethouder Capelle aan den IJssel

De afgelopen tijd hebben de coaches tijdens cursusavonden geleerd over energie en besparen en hoe zij bewoners hier het beste over kunnen adviseren. Met een doos vol energiebesparende artikelen, zoals ledlampen, tochtstrips en een douchewekker, gaan zij op pad. Die artikelen krijgen de bewoners gratis.

,,Met de inzet van energiecoaches kunnen we bewoners bewuster maken van hun energieverbruik en de kosten”, zegt wethouder Nico van Veen. ,,Met simpele maatregelen kan al veel worden bespaard op de energierekening.”

Isolatie

De woningen in de Purmerhoek ondergaan een grootschalige renovatie. De isolatie van de gevels wordt verbeterd en er komt een nieuw verwarmings- en ventilatiesysteem. Het energieverbruik zal hierdoor waarschijnlijk al omlaag gaan.

Quote

Goed voor de portemon­nee dus en voor het klimaat.

Peter van Lieshout, Directeur Havensteder

Niet alleen de woningen van de Purmerhoek worden geïsoleerd. Overal in Capelle wordt gekeken hoe woningen energiezuiniger kunnen worden gemaakt. Wie interesse heeft om dit toe te passen in zijn eigen woning kan een adviesgesprek aanvragen met een van de nieuwe energiecoaches.

Dat kan door te mailen naar capelle@energiebox.org. of te kijken op de website capelle.energiebox.org. ,,Eerdere ervaringen van ons leren dat onze bewoners dankzij zo'n energieadvies daadwerkelijk op hun energiekosten besparen”, stelt Peter van Lieshout, directeur van Havensteder. ,,Goed voor de portemonnee dus en voor het klimaat.”

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam