Volledig scherm
Zestien Rotterdammers zijn gisteravond onwel geworden. © ANP XTRA

‘Sluipmoordenaar’ slaat weer toe: vier gewonden

Zeker zestien Rotterdammers zijn gisteravond in een appartementencomplex aan de Wuysterstraat onwel geworden door koolmonoxidevergiftiging. Op zaterdag raakten drie Capellenaren en één Maassluizer eveneens gewond door deze ‘sluipmoordenaar’

Een aantal Rotterdammers werd door ambulancepersoneel met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het appartementencomplex is ontruimd.

Aan het Capelse Scheldedal was een kapotte cv-ketel de boosdoener. Ambulancepersoneel moest drie personen afvoeren. De brandweer controleerde vervolgens omliggende huizen, maar signaleerde nergens dezelfde ‘veel te hoge concentratie’ koolmonoxide.

In Maassluis werd een vrouw aan de G.A. Brederolaan onwel door een haperende geiser. De brandweer was donderdag ook al in de portiekwoning geweest en had de bewoonster verboden het apparaat opnieuw te gebruiken. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Vergiftiging

Een week geleden raakten op vrijdag- en zaterdagavond nog vijf Vlaardingers gewond bij vergelijkbare incidenten. In 2015 vonden in de regio 36 vergiftigingen plaats.