Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Enorme lading cocaïne onderschept op de Maasvlakte, verstopt tussen suiker en bananenpulp

updateDe Douane heeft tijdens een controle op de Maasvlakte een enorme partij coke van bijna 3000 kilo gevonden. Dinsdagavond werd een lading van 1650 kilo coke aangetroffen in containers die verder geladen waren met suiker. In die nacht kwam er nog een lading binnen van 1300 kilo cocaïne, bij vaten bananenpulp. Er zijn zes verdachten aangehouden.

Beide containers waren afkomstig uit Costa Rica. De drugs zijn vernietigd. De eerste vondst was bestemd voor het buitenland. De tweede container moest naar een bedrijf in Oosterhout. Dat bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. 

Een onderzoek naar de herkomst van de drugs leidde de politie naar een pand op de Waalhaven. Daar is afgelopen nacht een inval gedaan, waarbij zes verdachten zijn aangehouden. Ze worden maandag voorgeleid. 

Grote vangst

,,Doordat deze partij niet op de markt komt, verstoren we met deze vangst de markt”, aldus een woordvoerder van het OM. Justitie maakt zelf bekend dat de autoriteiten de drugsvangst hebben onderschept, om reacties in het criminele circuit te voorkomen.

Met een straatwaarde van zo’n 50 euro per gram cocaïne, zou de lading zo’n 150 miljoen euro waard zijn. Deze vangst is uitzonderlijk groot. In de afgelopen maanden werden in de Maasstad onder meer ladingen van 1500 en 500 kilo in beslag genomen. In de haven van het Braziliaanse Santos werd maandag 720 kilo cocaïne onderschept die bestemd was voor Rotterdam.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam