Volledig scherm
De enquête kijkt naar de wensen van Rotterdammers voor de uiteindelijke herinrichting van het Willemsplein. © Oskam

Enquête wil Rotterdammers betrekken bij inrichting nieuw Willemsplein

Hoe willen Rotterdammers dat het nieuwe Willemsplein eruit komt te zien? Deze vraag stelt onderzoeker Sanne van den Berg in een enquête in opdracht van de gemeente Rotterdam over de mogelijke herinrichting van het plein bij de Erasmusbrug. 

Doel van het onderzoek is om de wensen te peilen van de mensen die regelmatig het plein gebruiken om die vervolgens mee te nemen in de uiteindelijke herinrichting ervan. 

In de enquête wordt aan de deelnemers gevraagd wat het plein in haar huidige vorm voor hen betekent en waar ze het voor gebruiken, zoals recreatie, uitgaan of transport. Daarnaast kunnen de geënquêteerden ook aangeven welke waarden voor hen belangrijk zijn. Ook worden er verschillende afbeeldingen getoond van mogelijke invullingen voor het plein. 

Deelnemers van de enquête kunnen ook hun ideeën aandragen voor het Willemsplein. Voorbeelden zijn de terugkeer van het strand aan de Maas,, een nieuw zwembad naast- of in de Maas of meer horeca op het plein. 

,,Het doel van de herinrichting is een plaats creëren waar mensen graag verblijven", aldus Van den Berg op de website van het onderzoek.  ,,Kortom, het Willemsplein omtoveren tot 'the place to be'."

Deelnemers kunnen tot uiterlijk 20 juni de enquête invullen via de website

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam