Volledig scherm
Een beeld uit 2012 van The Passion in het centrum van Rotterdam. © Archieffoto ANP

EO wil WOII-vertellingen in straten Rotterdam

Geen 'Anne Frank-processie' in de binnenstad van Amsterdam, maar een intieme vertelling over de oorlog met acteurs in de straten van Rotterdam. Dat is het nieuwe plan van de EO voor een rechtstreekse tv-productie op de avond van dodenherdenking.


Het is niet de bedoeling om het bombardement van 14 mei 1940 na te spelen, benadrukt woordvoerder Aldert Baas van de EO. Intiemer, persoonlijker, dat wil de omroep.

Het initiatief is al in een uitgewerkt stadium en kan rekenen op enthousiasme bij de gemeente Rotterdam. Het plan moet nog worden goedgekeurd door de netcoördinator van NPO1, Marcel Peek.

Die reageerde afwijzend op de plannen voor de 'Anne Frank-processie' in Amsterdam, vooral omdat het Nationaal Comité 4 en 5 mei huiverig was. Nu lijkt er minder weerstand te zijn voor de plannen in Rotterdam.

Het is de bedoeling om op 4 mei een aangrijpend, persoonlijk, joods en ook Rotterdams verhaal te vertellen op verschillende locaties in de stad. Indrukwekkend, maar veel meer verhalend dan het musicalachtige The Passion.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam