Volledig scherm
© ANP

Erasmus MC takelt enorme magneet naar binnen voor nieuwe MRI

Het Erasmus MC heeft vanmorgen een reusachtige magneet naar binnen getakeld om de nieuwe MRI-apparaten in gebruik te kunnen nemen. Nooit eerder heeft het ziekenhuis in het Rotterdamse centrum een dergelijke takelmanoeuvre op grote hoogte uitgevoerd.

Volledig scherm
© ANP

De magneet ging naar binnen via een gat in de glazen gevel op de vijfde etage. Deze gevel van de nieuwbouw is zo gebouwd dat ook in de toekomst andere nieuwe apparaten naar binnen kunnen. Door dit verhuisraam kan het Erasmus MC voorop blijven lopen.

Patiënten van het Rotterdamse academische ziekenhuis kunnen straks als een van de eersten in de wereld profiteren van de allernieuwste technieken op het gebied van MRI-diagnostiek. In de machine worden beeldopnamen gemaakt van het menselijk lichaam gemaakt. Zo kunnen bijvoorbeeld de hersenen en het hart goed in beeld worden gebracht.

Kwaliteit

De beelden zijn straks beter van kwaliteit en kunnen sneller worden verwerkt, waardoor vlotter een diagnose kan worden gesteld. Veel patiënten vinden het angstig om in een MRI te liggen. De nieuwe machines zijn stiller en hebben rustgevende verlichting. 

Eén van de drie apparaten is zo nieuw dat de bijbehorende software en elektronica nog niet gereed zijn. Leverancier GE Healthcare legt vóór mei de laatste hand aan de apparatuur.

  1. Burgemeester Aboutaleb: ‘Salaris ambulancepersoneel op agenda’
    PREMIUM

    Burgemeester Aboutaleb: ‘Salaris am­bu­lan­ce­per­so­neel op agenda’

    De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb maakt zich zorgen over het salaris dat een ambulanceverpleegkundige krijgt, als die net begint. De ambulancedienst heeft grote problemen om de vacatures te vullen. De concurrentie met onder meer ziekenhuis is groot, omdat ook hier vacatures zijn. Daar krijgt een startende verpleegkundige een hoger salaris. ,,Blijkbaar wordt er dan gekozen voor de plek waar het meest te krijgen is.’’