Volledig scherm
Eén van de tassen uit een nieuwe collectie geïnspireerd op de Erasmusbrug. © Diversité x Saija

Erasmusbrug inspireert Rotterdamse ontwerpers

Liefhebbers van de Erasmusbrug kunnen hun geluk niet op: het Rotterdamse icoon is verwerkt in een nieuwe tassen- en schoenencollectie die 7 december wordt gelanceerd. Daarvoor hebben Diversité Footwear en Saija de handen ineen geslagen. 

De producten zijn geïnspireerd op de Erasmusbrug, hét symbool voor verbinding, zo betuigen de ontwerpers. ,,Als ras-Rotterdammers wilden we iets terugdoen voor de stad die ons heeft gevormd’’, legt Wesley dos Santos van Diversité Footwear uit. ,,Jaren geleden vroegen we aan Rotterdammers wat hun stadsicoon is. Bijna iedereen noemde de Erasmusbrug.’’ Hij en Charissa Saija kwamen elkaar een tijd terug per toeval tegen, maar besloten gezamenlijk een collectie te lanceren. Uit liefde voor de stad en de brug.

De hele collectie is handgemaakt en in in beperkte oplage verkrijgbaar. De tassen worden vervaardigd in Rotterdam, de schoenen in Portugal. De vierdelige tassenserie bestaat uit een rugzak, aktetas, clutch en shopper. Van de schoen bestaat één model, die overigens zowel voor heren als dames gedragen kan worden. ,,Aan de binnenkant van de schoen staat het silhouet van de brug. Als ik over de Erasmus heen rijd, krijg ik echt kippenvel. De architectuur en het uitzicht op de stad. Dat is toch gewoon fantastisch!’’ 

De collectie wordt donderdag 7 december gelanceerd bij de Collab Store op de Meent in Rotterdam. Van 8 tot en met 10 december is de collectie daar verkrijgbaar. 

  1. Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn betrokken geraakt bij een handgemeen. Een jongen van het Comenius College dreigde te worden afgetuigd door leerlingen van één of meerdere andere scholen, maar docenten konden voorkomen dat het slachtoffer serieuze klappen kreeg. Het Comenius College (mavo, havo en vwo) meldt dat er aangifte is gedaan. ,,We nemen deze zaak hoog op en gaan het onderzoeken’’, aldus een woordvoerder van de politie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam