Erehaag met vuurwerk bij rentree mishandelde scheidsrechter

VideoDe Rotterdamse scheidsrechter Hendrik Sewnandan (60) heeft afgelopen weekeinde zijn eerste wedstrijd gefloten sinds hij zijn neus brak door een kopstoot. Hij werd op het veld bij voetbalclub Steeds Hooger onthaald met een erehaag en vuurwerk. 'Mooi om te zien hoe ze met me meeleven.'

Sewnandan nam voor zijn rentree voorzorgsmaatregelen. Niet alleen droeg hij een kapje om zijn nog altijd pijnlijke neus te beschermen, ook sprak hij met de spelers af dat ze op 2 meter afstand moesten blijven. ,,Iedereen hield zich daaraan'', aldus de opgeluchte arbiter.

Het is dan ook nog maar drie weken geleden dat de Rotterdammer met een kopstoot werd uitgeschakeld door een speler van Kocatepe, die hij even daarvoor rood had gegeven. Daags na het incident gaf Sewnandan al aan zo snel mogelijk weer het veld op te willen.

Het incident is hem niet in de koude kleren gaan zitten. ,,Ik doe het voorlopig nog rustig aan, ik fluit iets minder wedstrijden dan ik gewend ben.''

De politie heeft een 21-jarige Schiedammer aangehouden in verband met de kopstoot. Hij moet 19 mei voorkomen.

Volledig scherm
Hendrik Sewnandan daags na het incident. © Frank de Roo
  1. Politie tasert Schiedammer (72) die zich bemoeit met burenruzie
    UPDATE

    Politie tasert Schiedam­mer (72) die zich bemoeit met burenruzie

    Een burenruzie aan de Delflandseweg in Schiedam heeft voor flink wat commotie gezorgd vanavond. Een 45-jarige man bewerkte een 44-jarige straatgenoot met een mes, waardoor die lichtgewond raakte. Toen de politie de messentrekker wilde arresteren, ging een 72-jarige buurtgenoot zich ermee bemoeien. Hij zou het werk van de agenten dusdanig hebben belemmerd dat zij zich zagen genoodzaakt pepperspray én een stroomstootwapen te gebruiken tegen de man.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam