Volledig scherm
De Stichting Ambulance Wens kreeg een opmerkelijke vraag: 'Ik wil graag de uitvaart van mijn zoon bijwonen.' © AD

Ernstig zieke moeder (87) kan toch naar uitvaart zoon toe

,,Ik wil graag de uitvaart van mijn zoon bijwonen.'' Die vraag kreeg de stichting Ambulance Wens vorige week van de Rotterdamse Johanna Cats (87). De hoogbejaarde vrouw is zelf al enige tijd ernstig ziek, maar moest nog meemaken dat vorige week haar zoon op 52-jarige leeftijd overleed, ook aan kanker.

Quote

Ik heb waardig afscheid kunnen nemen van mijn zoon

Johanna

,,Door mijn ziekte kon ik niet zelfstandig naar de uitvaart komen. Ik dacht dat ik niet zou kunnen gaan,'' vertelt Johanna. Het Ikazia ziekenhuis, waar ze verblijft, nam contact op met de stichting.

Ambulance Wens bestaat uit een groep vrijwilligers die wensen van niet-mobiele, terminale patiënten vervullen. ,,Meestal gaan de wensen van patiënten over hele andere dingen, dit verzoek is uitzonderlijk,'' zegt Henk Meijer, vrijwilliger bij de stichting, ,,Het is natuurlijk triest, maar eigenlijk is elke wens dat voor ons. Het gaat tenslotte om iemand die niet meer lang te leven heeft. Het realiseren van de wensen geeft een enorme voldoening voor de vrijwilligers.''

Ambulance
De crematie vond gisteren plaats in het crematorium in Spijkenisse. Vrijwilligers van de stichting kwamen de hoogbejaarde vrouw ophalen in het ziekenhuis met een speciale ambulance en brachten haar na afloop weer terug.

Johanna is dankbaar dat ze dat moment heeft mogen meemaken: ,,De dienst was prachtig. Er waren wel honderd mensen en we hadden een grote foto van mijn zoon vooraan in de zaal staan. Dankzij de stichting heb ik waardig afscheid kunnen nemen van mijn zoon.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6895 stemmen