Volledig scherm
Verkiezingswinnaar Echt voor Barendrecht komt niet in de nieuwe coalitie in Barendrecht. Dit leidt tot veel onbegrip. © Victor van Breukelen

EVB roept alle Barendrechters op naar raad te komen

De partij Echt voor Barendrecht (EVB) heeft alle inwoners van Barendrecht uitgenodigd om vanavond naar de gemeenteraad te komen. In de vergadering wordt het nieuwe college van b en w geïnstalleerd waarin de EVB tot haar grote woede ontbreekt. De coalitie wordt gevormd door de andere zes partijen: CDA, SGP/ChristenUnie, VVD, PvdA, GroenLinks en D66.

In een pamflet laat de partij weten dat alle mensen in Barendrecht naar het gemeentehuis zouden moeten komen. ,,Ja, iedereen is welkom’’, wordt aangeprezen op de afbeelding. ,,Voor een extra miljoen gaan deze zes het voor u doen!’’

De gemeente Barendrecht houdt rekening met een grote opkomst. In de hal van het gemeentehuis worden schermen geplaatst waar burgers kunnen meekijken.

EVB is met 14 van de 29 zetels de grootste partij in de raad. De nieuwe coalitie rust op 15 van de 29 stoelen. De vergadering begint om 20.00 uur.

Volledig scherm
In een pamflet laat de partij weten dat alle mensen in Barendrecht naar het gemeentehuis moeten komen. © Echt voor Barendrecht (EVB)

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam