December 2017. Geert Wilders presenteert Géza Hegedüs (rechts) als lijsttrekker voor de Rotterdamse PVV. Het lijsttrekkerschap duurde niet lang. Op de achtergrond aanhangers van Denk die media-aandacht opeisen.
Volledig scherm
PREMIUM
December 2017. Geert Wilders presenteert Géza Hegedüs (rechts) als lijsttrekker voor de Rotterdamse PVV. Het lijsttrekkerschap duurde niet lang. Op de achtergrond aanhangers van Denk die media-aandacht opeisen. © Jan de Groen

Ex-lijsttrekker PVV Rotterdam vervolgd wegens aanzetten tot haat: ‘Ik vind dit echt belachelijk’

Géza Hegedüs, de man die één dag lijsttrekker was voor de Rotterdamse PVV, wordt vervolgd omdat hij in 2016 ‘beledigende uitlatingen’ heeft gedaan in een podcast. De 58-jarige Rotterdammer wordt verdacht van groepsbelediging en aanzetten tot haat, laat het OM weten.

 1. Groot verdriet om overleden bloemiste Janet (51): ‘Het voelt zo onwerkelijk, zo onrechtvaardig’

  Groot verdriet om overleden bloemiste Janet (51): ‘Het voelt zo onwerke­lijk, zo onrecht­vaar­dig’

  Bloemiste Janet (51) uit Hoek van Holland is vrijdag overleden aan haar verwondingen. Dat laat haar familie dit weekend weten. Janet, een geliefde medewerkster van Bloemenwinkel Pluis aan de Stationsweg in Den Haag, werd dinsdagavond aangereden door een vluchtende automobilist op de Noordlandseweg in ‘s-Gravenzande en raakte daarbij ernstig gewond. ‘Ze heeft de afgelopen dagen gevochten voor haar leven, maar heeft de strijd verloren.’
 2. Nacht vol schietgeweld in Rotterdam: woning ouder echtpaar onder vuur genomen, mogelijk vergissing
  UPDATE

  Nacht vol schietge­weld in Rotterdam: woning ouder echtpaar onder vuur genomen, mogelijk vergissing

  De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden na een schietincident op de Rose-Spoorstraat in Rotterdam-Zuid. Rond 01.50 uur werd in deze straat geschoten op een auto. De inzittende bleef ongedeerd. Ook werd een woning van een ouder echtpaar aan de Vuurplaat onder vuur genomen en moesten agenten waarschuwingsschoten lossen in het Roel Langerakpark.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam