Volledig scherm
Bianca van Es © Politie Rotterdam

Ex-vriend opgepakt voor betrokkenheid bij dood van Bianca van Es (29)

In het onderzoek naar de dood van de 29-jarige Bianca van Es is vanavond de 29-jarige Barendrechter Stephan K. aangehouden. De man is de ex-partner van de vrouw die afgelopen vrijdag onder verdachte omstandigheden levenloos in haar woning aan de Luntershoek werd aangetroffen.

De verdachte is de ex-vriend van het slachtoffer. Verschillende bronnen rond het onderzoek verklaren dat Bianca enkele dagen voor haar dood de relatie met haar vriend had beëindigd. Uit de sectie op het lichaam zijn sporen van geweld naar voren gekomen, maar een eenduidige doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet daar onderzoek naar.

Gaslucht

De brandweer rukte vrijdagochtend rond acht uur uit na melding van gaslucht rond de flatwoning en trof daar het lichaam van Bianca. De gaskraan was opengedraaid. In eerste instantie dachten de hulpdiensten aan zelfdoding, maar inmiddels is duidelijk dat daar geen sprake van is. In de woning was ook een peuter aanwezig; het dochtertje van Bianca. Het kind was medisch gezien in orde. Eén van de scenario’s die worden onderzocht is of de aangehouden ex van Bianca zelfmoord in scene heeft willen zetten.

Volledig scherm
De flat aan de Luntershoek waar vorige week het stoffelijk overschot van Bianca van Es werd aangetroffen. © MediaTV

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam