Volledig scherm
Na de pauze toonde Excelsior een compleet ander gezicht © BSR Agency

Excelsior komt niet verder dan gelijkspel tegen Telstar

De wedstrijd tussen Excelsior en Telstar op Woudestein eindigde vanavond in een gelijkspel: 3-3. Het gat met directe promotie groeide hiermee naar zeven punten. 

Het was aanhaken of afhaken voor Excelsior. Maar zo’n slap optreden als van de eerstedivisionist in de eerste helft, zagen de fans van de Rotterdammers nog niet. Het hielp niet mee dat Excelsior weer vroeg op achterstand kwam. Met een parel van een doelpunt van Shayne Pattynama, een gespiegelde kopie van Marco van Basten op het EK in 1988, kwamen de bezoekers uit Velzen-Zuid op voorsprong.

Gretigheid en passie

Na de pauze toonde Excelsior een compleet ander gezicht. Geen slappe hap meer, maar gretigheid en passie. Dat leverde twee snelle treffers van Elías Már Ómarsson op. De IJslander was de eerste helft nog onzichtbaar, maar had na rust slechts een kwartier nodig om Excelsior met twee treffers op voorsprong te schieten: 2-1.

Toch kwam Telstar terug in de wedstrijd. Spits Reda Kharchouch - Sparta heeft verregaande interesse voor hem - maakte even later al gelijk. Daarna ging het hard. Eerst knalde Joël Zwarts de 3-2 binnen. Daar had hij wel hulp van de lat en Telstar-spits Kharchouch voor nodig. Maar binnen zestig tellen had invaller Glynor Plet de ploegen alweer op gelijke hoogte gezet. In de slotfase had Kharchouch de winst op zijn schoen, maar hij schoot centimeters naast.

Promotieplek 

Excelsior ziet het gat met De Graafschap naar zeven punten groeien. De Achterhoekers staan op een promotieplek en die biedt aan het einde van de rit een rechtstreeks ticket naar de eredivisie. De vraag is of Ricardo Moniz de tijd krijgt om het gat te dichten. Wel als het aan Ómarsson ligt. Met een dikke omhelzing wilde Ómarsson na de 1-1 duidelijk maken dat hij achter zijn trainer staat. Het zal de komende tijd moeten blijken of hij medestanders heeft.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam