Volledig scherm
De speciale Rotterdamtas van ontwerpster Susan Bijl. © Jan Bijl

‘Exclusieve’ Rotterdamtas toch niet zo exclusief: groen-wit accessoire komt opnieuw op de markt

De ‘limited edition’ Rotterdamtas van Susan Bijl komt 15 november opnieuw op de markt. In mei was de beperkte oplage van 1200 tassen binnen vier dagen uitverkocht. Deze herlancering brengt tweeduizend tassen, met dezelfde vormgeving, in de schappen.

,,Het was een totale verrassing dat de tas binnen vier dagen uitverkocht was’’, vertelt Vincent van Duin, mede-eigenaar van het label. ,,Hij is toen inderdaad limited edition genoemd, maar als je zo veel mensen hebt moeten teleurstellen, kun je daarop terugkomen’’, meent Van Duin.

Lange inschrijflijst

Ook Renske Satijn, manager van Rotterdam Tourist Information, geeft aan overdonderd te zijn geweest door het succes. ,,We hadden verwacht een jaar met de tas te kunnen doen’’, licht Satijn toe. ,,Er ontstonden zelfs inschrijflijsten voor mensen die achter het net hadden gevist, voor het geval de tas ooit nog terug in de verkoop zou komen. Zeker honderd mensen lieten hun e-mailadres achter’’, vervolgt ze. Destijds sprak Satijn over een limited edition, maar ze hield wel een slag om de arm: ,,We gaan er 1200 verkopen en daar blijft het waarschijnlijk bij’’, meldde ze toen.

Toch was de teleurstelling van de Rotterdammers niet de enige reden om de tas opnieuw te lanceren: ,,Dit is de meest duurzame collectie die we tot nu toe hebben gemaakt. De tas is gemaakt van 100 procent gerecycled ripstop nylon’’, vertelt Van Duin. Daarnaast wordt de plastic verpakking vervangen door een papieren variant.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam