Volledig scherm
Kandidaat-raadslid Lennard van Mil noemde Pechtold een 'moordenaar' op Twitter. © Jan de Groen

Excuses voorzitter Jong Leefbaar voor omstreden tweet

UpdateLennard van Mil, kandidaat-raadslid namens Leefbaar Rotterdam en voorzitter van Jong Leefbaar, heeft excuses aangeboden voor zijn tweet waarin hij D66-leider Alexander Pechtold een moordenaar noemde. Dit bericht is inmiddels verwijderd, maar werd door meerdere raadsleden gedeeld uit zorgen over de ernst van de uitspraak.

,,Excuses voor mijn inmiddels verwijderde tweet. Dat was stom'', twitterde Van Mil.  Eerder stelde hij dat D66-fractieleider Pechtold verantwoordelijk is voor het demoniseren van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Volgens hem weet Pechtold wat de gevolgen hiervan zijn. ,,Noem het overdreven, maar ik vind hem gewoon een moordenaar. Hij heeft zestien jaar geleden datzelfde trucje ook al eens toegepast.'' 

Karaktermoord

Daarmee doelde hij op de moord op Pim Fortuyn vlak voor de landelijke verkiezingen in 2002. Verschillende partijen noemden de demonisering van Fortuyn tijdens die verkiezingen 'karaktermoord' en brachten de moord door Volkert van der G. daarmee vervolgens in verband.

Op social media werd geschokt gereageerd. Co Engberts, kandidaat voor de gemeenteraad namens de PvdA, stelde in een tweet dat dit ver buiten alle grenzen gaat. Ik neem aan dat D66 Rotterdam hierop in actie komt, we helpen graag mee.'' 

Ook D66-wethouder Adriaan Visser had geen goed woord over voor de uitlatingen van Van Mil. ,,Bespottelijk, bizar en onaanvaardbaar'', aldus Visser op Twitter.

Lennard van Mil 🇳🇱🔸️🦁 on Twitter

Excuses voor mijn inmiddels verwijderde tweet. Dat was stom van me.

Volledig scherm
De bewuste tweet. © Twitter

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam