Volledig scherm
Maurice Meeuwissen (lijsttrekker PVV). © ANP

Excuus van Rotterdamse PVV: islam toch niet erger dan nazi’s

De Rotterdamse PVV-lijsttrekker Maurice Meeuwissen maakt excuses voor de uitspraak dat de islam erger is dan de nazi’s. In het Koorts-lijsttrekkersdebat van zondagavond zei hij: ,,De islam is erger dan de nazi's en het communisme.” .

‘Ik sta achter de PVV, maar dit kan niet in Rotterdam met zijn oorlogsverleden,’ zegt een aanhanger die op Twitter Patrick heet. Daar hoefde Meeuwissen niet lang over na te denken. ‘Dank je wel voor je bericht Patrick. Ja, bij deze ook excuus daarvoor!’

Meeuwissen bood eerder vandaag ook zijn verontschuldigingen aan voor de woorden aan het adres van Denk-lijsttrekker Stephan van Baarle ‘uw partij verkracht kinderen’. ,,Langs deze weg excuus voor de verspreking “partij”. Dat moest zijn “verkrachting uit naam van islam cq Mohammed”, schreef Meeuwissen op Twitter.

Denk heeft inmiddels aangekondigd aangifte te doen voor de verkrachtings-beschuldiging van Meeuwissen. Als tegenreactie doet de PVV aangifte van smaad en laster, omdat Van Baarle op zijn beurt Meeuwissen met nazi Joseph Goebbels zou hebben vergeleken. Van Baarle zei onder meer dat nazi Goebbels 'zijn vingers zou hebben afgelikt' bij het nieuwste campagnefilmpje van de PVV. Daarop reageerde Meeuwissen: ,,De islam is erger dan de nazi's en het communisme.” 

Maurice Meeuwissen on Twitter

@1908FR1937 Dank je wel voor je bericht, Patrick. Ja, bij deze ook excuus daarvoor!

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam