Rotterdam

Trek in een lekkere snack of meer? Vandaag zijn de eerste foodtrucks in Rotterdam in wijkpark het Oude Westen geopend. Een jaar lang verschijnen er op 12 locaties in de stad verschillende foodtrucks die Rotterdam nog levendiger maken: http://bit.ly/2oxE13z

Experiment met foodtrucks in Rotterdam van start

Foodtrucks kunnen Rotterdam levendiger maken, denkt de Rotterdamse wethouder Maarten Struijvenberg. Daarom is vandaag een experiment van start gegaan met rijdende eetkramen. 

Het wijkpark Oude Westen trapte af met de eerste drie foodtrucks. Struijvenberg opende het luik en bediende de eerste klanten. Ook burgemeester Aboutaleb proefde een broodje. 

Foodtrucks zijn populair onder bezoekers van festivals en evenementen. Struijvenberg vraagt zich af of de eetkramen dat enthousiasme ook kunnen brengen naar plekken in Rotterdam die nog wat schwung kunnen gebruiken. Op twaalf verschillende plekken worden een jaar lang foodtrucks neergezet. Het gaat om: Boompjes/Leuvehoofd, Oostplein, Wijkpark Oude Westen, Museumpark, Luchtsingel ter hoogte van Pompenburg, Het Park, Wijnhaven, Wilhelminapier, Wilhelminaplein, Rijnhaven (achter Nieuwe Luxor), Zuiderpark en Balkon aan de Maas.

Struijvenberg kondigde het experiment vorig jaar aan en dacht meteen van start te kunnen gaan. Hij moest er echter eerst mee leuren in de gemeenteraad. Sommige politieke partijen vreesden oneerlijke concurrentie.

Een foodtruck op het festival TREK in het Roel Langerakpark in Rotterdam.
Volledig scherm
Een foodtruck op het festival TREK in het Roel Langerakpark in Rotterdam. © Marco De Swart
  1. Gaatkensplas barstensvol grote vissen, maar waar zijn de kleintjes?
    PREMIUM

    Gaatkens­plas barstens­vol grote vissen, maar waar zijn de kleintjes?

    Voor sportvissers is het een beeld om van te smullen. Volwassen snoeken, zeelten van een halve meter, brasems, tientallen voorntjes en zelfs een roofblei komen uit een sleepnet van 250 meter dat onderzoekers net door de Gaatkensplas bij de Barendrechtse wijk Carnisselande hebben gehaald. Bijvangst is er ook, want in het net zit ook een paraplu verstrikt. ,,Wat opvalt is dat hier vooral grote vissen in het water zitten.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam