Expo over jarig Hotel New York én
geschiedenis van de pier

VideoUitgezwaaid worden door honderden mensen vanaf de Wilhelminapier, terwijl je via een loopbrug aan boord stapt. Bezoekers van de tentoonstelling Hotel New York, Story of pioneers, wanen zich vanaf de eerste seconde een opvarende van een van de vele schepen die in de afgelopen eeuw vanaf de Rotterdamse Wilhelminapier naar Amerika zijn vertrokken.

Quote

we behandelen ook de roemruchte geschiede­nis van het gebouw en de pier zelf

Sjouk Hoitsma

En dat is precies het gevoel dat conservator Sjouk Hoitsma, samensteller van de tentoonstelling die vanaf morgen tot begin november te zien is in Museum Rotterdam, aan de bezoekers wil meegeven.

,,De tentoonstelling is opgezet ter ere van het 25-jarig jubileum van het hotel”, legt Hoitsma uit, terwijl om haar heen de laatste hand wordt gelegd aan de negen kamers die de expositie rijk is. ,,Maar dat betekent niet dat we alleen maar de geschiedenis van het hotel behandelen. Het gebouw staat al sinds het begin van de twintigste eeuw op de pier, dus we behandelen ook de roemruchte geschiedenis van het gebouw en de pier zelf.”

  1. Tijd van keihard feesten op het Stadhuisplein is voorbij

    Tijd van keihard feesten op het Stadhuis­plein is voorbij

    Keihard feesten op het Stadhuisplein in cafés als De Après Skihut en Coconuts is voorbij. Het kostte aardig wat duw- en trekwerk door de coalitiepartijen, maar uiteindelijk ging D66 vandaag toch door de pomp: de partij is akkoord met beperkende maatregelen voor de feestcafés en daarmee is er een meerderheid voor het controversiële wethoudersvoorstel. Na 19.00 uur moeten de puien dicht zijn, geen muziek op de terrassen en binnen moeten er deursluizen worden gemaakt om het geluid binnen te houden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7166 stemmen