Leden van Extinction Rebellion trotseren de regen om actie te voeren op het Binnenwegplein in Rotterdam. Ze zien Black Friday als een voorbeeld van overconsumptie.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van Extinction Rebellion trotseren de regen om actie te voeren op het Binnenwegplein in Rotterdam. Ze zien Black Friday als een voorbeeld van overconsumptie. © AD

Extinction Rebellion voert actie tegen Black Friday in hartje Rotterdam: ‘Niet graaien, maar naaien’

Voor de een is Black Friday hét moment om eindelijk die nieuwe tv of dat luxe paar sneakers te kopen. Voor de ander is het kortingenfestijn een toonbeeld van overconsumptie. Bij die laatste groep horen de demonstranten van Extinction Rebellion. Zaterdagmiddag protesteerden zij in de stromende regen op het Rotterdamse Binnenwegplein tegen Black Friday. Door te dansen, te speechen en... te breien.

  1. Politie maakt korte metten met ‘blokkeeractivisten’ op zebrapaden: vier aanhoudingen
    Update

    Politie maakt korte metten met ‘blokkeer­ac­ti­vis­ten’ op zebrapaden: vier aanhoudin­gen

    Vier activisten van Extinction Rebellion zijn dinsdagmiddag aangehouden nadat ze op meerdere plekken in hartje Rotterdam het verkeer blokkeerden door op de weg te gaan zitten. In het oog gehouden door een groepje sympathisanten namen ze plaats op zebrapaden, tot ergernis van automobilisten. Lang duurde het niet, want de politie was razendsnel ter plekke om de actievoerders aan te houden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam