Volledig scherm
De politie gaat de komende maanden extra controleren op de A15. © Politie

Extra controles op A15 tussen Vaanplein en Hoogvliet

Automobilisten opgelet: de politie gaat de komende maanden intensief controleren op de A15 tussen Vaanplein en Hoogvliet. Bestuurders worden van september tot en met november vaker gecontroleerd op snelheid, alcohol, drugs en afleiding (zoals het gebruiken van een telefoon). Dit omdat er veel ongelukken gebeuren op de A15. Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie werken samen om de veiligheid op dit traject te verbeteren. 

Het aantal ongelukken op het traject tussen Vaanplein en Hoogvliet ligt 25 procent hoger dan gemiddeld op de snelwegen. De ongevallen zorgen niet alleen voor letsel en materiële schade, maar ook voor lange files. 

De maximumsnelheid op de A15 is 100 kilometer per uur. Maar ervaring leert dat de helft van de weggebruikers harder rijdt. Vandaar de extra controle op snelheid. Ook zijn veel automobilisten snel afgeleid door hun telefoon of andere mobiele apparaten. 

De politie is de komende tijd opvallend en onopvallend aanwezig om overtreders te signaleren en bekeuren. Dat wordt zowel op de hoofdrijbaan als op de parallelrijbaan gekeken. De actie wordt langs de weg aangekondigd met speciale borden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam