Volledig scherm
Richard Bresser en Pop Koedam hebben lol met een gevonden sjaal. © AD/Sanne Donders

Facebookgroep legt anoniem hartverwarmende sjaals neer

In Rotterdam duiken op openbare plekken pakketjes met handgemaakte sjaals op. Vinders mogen de sjaal houden en krijgen er een lief berichtje erbij. Het overkwam Richard Bresser en Pop Koedam.

Quote

Ik ben niet kwijt of verloren. Ik ben met liefde handge­maakt voor jou!

De anonieme maker van de sjaal

Het stel dat vaker een wandeling maakt in het Kralingse Bos vond het tasje met gehaakte sjaal en boodschap op een bankje. ,,Alsof iemand hem was vergeten. Als er iets van waarde in had gezeten, hadden we de eigenaar geprobeerd te vinden. We kregen nu een verrassing,'' vertelt de nieuwsgierig aangelegde Pop.

,,Een sjaal waar iemand veel tijd in heeft gestoken. De tekst erbij was: Voor wie dit leest! Ik ben niet kwijt of verloren. Ik ben met liefde handgemaakt voor jou! Gewoon omdat ik het leuk vind iets voor een ander te doen. Neem mij maar mee en geniet van dit warme gebaar.''

Anonieme sjaal
Ondertekend met: Facebookgroep De anonieme sjaal. Die besloten groep ontstond toen Linda Scheijgrond in Renkum (Gelderland) vorige week maandag een sjaal bij een supermarkt neerlegde. ,,Geïnspireerd door een verhaal uit Canada en gewoon om iets leuks voor iemand anders te doen. Hiervan plaatste ik een foto en binnen no time was de groep geboren,'' schrijft ze.

De groep heeft inmiddels al meer dan 5000 leden. Elk lid is vrij te droppen wat hij of zij wil, zolang het maar geen afval of rotzooi is. Het doel: iemand onverwacht te laten glimlachen. Dat is in het geval van het Rotterdamse paar gelukt. ,,Ik draag de sjaal met een grote glimlach,'' zegt Pop.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam