De steen op het graf van Orlando.
Volledig scherm
De steen op het graf van Orlando. © Privéfoto

Familie na half jaar nog niks wijzer over dood Orlando (17)

De familie van Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die onder verdachte omstandigheden in de Haagse wijk Ypenburg om het leven kwam, is nog altijd niks wijzer. Vandaag is het precies een half jaar geleden dat de 17-jarige jongen verdween.

Een week na zijn raadselachtige verdwijning werd Orlando’s stoffelijk overschot gevonden in de plas De Blauwe Loper. Orlando had daar een date gehad met Roy B. (27) die aan de plas woont. Orlando was bij B. in zijn zelfgemaakte drijvende vissershuisje dat van alle gemakken – zelfs een bed – is voorzien. De Hagenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Orlando. Orlando's lichaam werd gevonden in het water precies op de plek waar B. vaak met zijn vissershuisje lag aangemeerd. B. heeft verklaard dat Orlando na de date is teruggekomen naar het water. Hij zou Orlando spartelend in de plas hebben gezien en gehoord maar liet hem aan zijn lot over.

Vertraging

Afgelopen week maakte de politie bekend dat het onderzoek naar Orlando’s dood vertraging heeft opgelopen. Het dossier moet nog aan het Openbaar Ministerie worden overgedragen. Het steekt de familie van Orlando dat intussen wel al het drijvende vissershuisje van B. – mogelijk een plaats delict – is verdwenen. Verschillende bronnen melden dat B. het huisje heeft verkocht. Van de week is het met een trailer weggehaald.

Een bekende van de familie zegt dat de nabestaanden zich aan het lijntje gehouden voelen. Toch heerst ergens ook een gevoel van tevredenheid, maar dat heeft te maken met de laatste rustplaats van Orlando. Ook precies een half jaar na zijn verdwijning is de steen op Orlando’s graf geplaatst.

Orlando Boldewijn.
Volledig scherm
Orlando Boldewijn. © Privéfoto

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam