Volledig scherm
De familie Chou is druk met het voorbereiden van de verbouwing van haar restaurant. © Roel Dijkstra

Fan van vazen? Restaurant China Garden veilt mogelijk inventaris

De sloop van het Vlaardingse restaurant China Garden begint vermoedelijk pas na de zomer. Het is topdrukte in de bouwwereld, zo merkt de familie Chou. Extra goed nieuws voor de fans: de inventaris wordt mogelijk geveild.

Het houdt in dat de verbouwing van het populaire restaurant later begint dan gedacht. Aanvankelijk ging de familie uit van medio 2018.

Het restaurant wacht een metamorfose: het gaat plat en wordt herbouwd. Het pand krijgt onder meer een dakterras. De verbouwing duurt ongeveer een jaar. In de tussentijd is de zaak vermoedelijk dicht. Wel zoekt de familie nog naar andere locaties om tijdelijk eters in te kunnen ontvangen. Volgens Jun Chou jr. gebeurt dat enkel wanneer dat niet te duur is.

Voor de vaste klanten heeft hij goed nieuws: het ‘oude’ China Garden sluit na de zomer af met een receptie. ,,We denken er aan om de inventaris te veilen voor het goede doel of weg te geven.’’

Te denken valt aan bijvoorbeeld de Chinese vazen in de zaak. ,,We kunnen zie niet allemaal meenemen. Het plan is juist om te vernieuwen. Als we ze veilen of weggeven, kunnen we alsnog anderen met de spullen blij maken.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam