Fans Galatasaray zorgen voor verkeersopstopping in Rotterdam

VIDEOEnthousiaste voetbalfans vieren in Rotterdam het landskampioenschap van de Turkse voetbalclub Galatasaray. Door de feestvierders loopt het verkeer op het Weena langzaam vast. Een deel van het Hofplein is afgesloten. 

Met een 2-1 overwinning op Istanbul Basaksehir stelde de club de titel zeker. Na de overwinning gingen mensen feestvierend de straat op. Rondom het Hofplein rijden auto's toeterend rond. Er lopen mensen met fakkels en er wordt vuurwerk afgestoken. De sfeer was rond half negen gemoedelijk rustig, er lopen ook mensen met kinderwagens rond.

De opstopping verrast verschillende bestuurders. Sommigen proberen op het Weena nog om te keren via het gras en de trambaan. De Rotterdamse VVD stelt schriftelijke vragen over de toeterende Galatasaray-aanhang. ,,Het vieren van een feestje is een belangrijk goed in onze stad”, zo begint de brief aan het college. ,,Helaas zorgen sommige feestjes voor veel overlast.”

Fractievoorzitter Vincent Karremans wil onder meer weten welk protocol er is voor voetbalclubs ‘met een grote aanhang in onze stad’.  Ook wil hij weten hoeveel boetes er zijn uitgedeeld.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

Volledig scherm
Voetbalfans vieren bij het Hofplein in Rotterdam het landskampioenschap van Galatasaray. © ADR

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
4418 stemmen