Volledig scherm
Foto ter illustratie © Pixabay

Fastfoodafval en inbraken plagen volkstuinvereniging van Brienenoord

De volkstuinvereniging van Brienenoord kampt met overlast van kampvuren en weggegooid afval, en krijgt nu ook nog eens te maken met verschillende inbraken. Nog in het afgelopen weekend werden de ruiten van de kantine vernield bij een inbraakpoging. 

In de afgelopen week werd er eerst ingebroken in een van de huisjes, waarbij er persoonlijke spullen werden buitgemaakt. De volgende nacht werd nogmaals ingebroken bij hetzelfde huisje, waar toen al niets meer te halen viel. Ook bij een ander huisje op het volkstuincomplex werd er ingebroken, daar werden naast persoonlijke bezittingen ook eten en frisdrank gestolen.

Afgelopen zaterdag mislukte vervolgens een inbraak in de kantine, wel werden daarbij de ruiten vernield. De vereniging werd toen in alle vroegte om 5 uur in de morgen gewaarschuwd door het alarm. ,,Ons complex is wel voorzien van camera’s dus de beelden gaan hopelijk ook nog iets opleveren”, zo laat de kantinebeheerster van de volkstuinvereniging weten. 

Aangifte met camerabeelden

Quote

Slagroompa­tro­nen kun je eigenlijk dagelijks opruimen

De politie is bij de kantine en een van de huisjes langsgeweest voor onderzoek, maar zonder veel succes.  Er zouden bij de inbraken handschoenen gedragen zijn. De volkstuinvereniging heeft aangegeven deze week een afspraak te hebben om aangifte te doen, dan worden ook de camerabeelden aan de politie overgedragen.

Naast de verschillende inbraken kampt de vereniging met meer problemen op het eiland. Er zouden regelmatig mensen op het eiland rondhangen die ‘er niets te zoeken hebben’. Daardoor heeft de volkstuinvereniging last van mensen die afval van fastfood-eten dumpen op het eiland, kampvuren en weggegooide slagroompatronen. ,,Die kan je ook eigenlijk wel dagelijks opruimen.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
4684 stemmen