Bewoners van de Fazantstraat in Carnisse kunnen opgelucht zijn. Hun woningen worden niet gesloopt en hun straat mooier gemaakt.
Volledig scherm
Bewoners van de Fazantstraat in Carnisse kunnen opgelucht zijn. Hun woningen worden niet gesloopt en hun straat mooier gemaakt. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Fazantstraat wacht opknapbeurt na afwenden van sloop

Niet alleen is de sloop van 216 woningen in de Fazantstraat in de Rotterdamse wijk Carnisse van de baan, wethouder Bas Kurvers zegde donderdagavond ook toe samen met de bewoners een plan op te zullen stellen om de buitenruimte op te knappen. Zo moet de straat worden opgehoogd, is de wens dat er meer groen wordt aangelegd en dient er een nieuw plan te komen voor het plein, waar de dependance van basisschool De Kameleon weggaat. 

  1. De luchtkwaliteit in Rotterdam is zo slecht nog niet, zegt Europees Milieuagentschap

    De luchtkwali­teit in Rotterdam is zo slecht nog niet, zegt Europees Milieu­agent­schap

    Het is beter gesteld met de luchtkwaliteit in Rotterdam dan men denkt. Het Europees Milieuagentschap kwalificeert de luchtkwaliteit in Rotterdam als ‘goed’, afgaande op de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dat betekent dat de kans op het krijgen van aan luchtvervuiling gerelateerde ziekten, waaronder kanker, er een stuk minder is. Vorig jaar bleek uit cijfers van het RIVM nog dat Rotterdam de meest vervuilde stad van Nederland was.
  2. Je kijkt je ogen uit op het enige echte originele Rotterdamse Speelkleed

    Je kijkt je ogen uit op het enige echte originele Rotterdam­se Speelkleed

    De eerste versie vloog twee jaar geleden de winkel uit, maar nu is het weer te koop: het enige echte originele Rotterdamse Speelkleed. Met een kleurrijke wirwar van straten, pleinen en bruggen, plus onze schitterende iconen zoals de Markthal, De Kuip en Rotterdam Centraal. Een stukje groter dan de vorige uitvoering, zodat nu twee kinderen tegelijk zich kunnen vermaken op deze ‘zachte plattegrond’ van de Maasstad.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam