FC IJsselmonde onderzoekt schermutselingen.
Volledig scherm
FC IJsselmonde onderzoekt schermutselingen. © Getty Images

FC IJsselmonde onderzoekt schermutselingen rond voetbalwedstrijd

De Rotterdamse voetbalvereniging FC IJsselmonde onderzoekt de schermutselingen rond de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen ‘s-Gravendeel. Er ontstond zaterdagmiddag commotie nadat in blessuretijd een toeschouwer de doelman van de bezoekers belaagde.

's Gravendeel-doelman Jordi Verkerk zegt met een mes te zijn bedreigd. Trainer Barry Schipper van de ploeg uit de Hoeksche Waard stelde na afloop dat ‘zijn’ spelers klappen zouden hebben gekregen van de voetballers van FC IJsselmonde en dat er na de wedstrijd een persoon in de kleedkamer was gekomen die zijn team bedreigde. 

FC IJsselmonde-voorzitter Sandra Mouthaan wil nog niet inhoudelijk reageren op de zaak. ,,Het zijn serieuze aantijgingen, die ik noch kan bevestigen, noch kan ontkennen. Binnen de vereniging doen veel verschillende verhalen de ronde, maar het is nog te vroeg om daarop te reageren.” 

De komende dagen onderzoekt de Rotterdamse club wat zich precies heeft afgespeeld op het sportpark aan de Buitendijk in Rotterdam. ,,We gaan in gesprek met betrokkenen. Aan de hand daarvan bepalen we of we verdere stappen ondernemen.”

Kaken

Het bestuur van voetbalvereniging ‘s-Gravendeel wil niet reageren op de zaak. ,,We willen geen sensatie veroorzaken. Wij wachten de bevindingen van de KNVB af’’, zegt penningmeester John Nobel namens het bestuur. Verder houdt de club de kaken stijf op elkaar. 

De KNVB kon vandaag nog niet inhoudelijk op de zaak reageren. De voetbalbond bespreekt wekelijks incidenten op de velden en welke maatregelen zij bij clubs neemt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam