Volledig scherm
De Zwitserse tennisser speelt vanavond zijn eerste wedstrijd van het toernooi tegen de Belg Ruben Bemelmans © Photo News

Federer maakt opwachting in Ahoy tegen Belg Bemelmans

Roger Federer maakt vanavond zijn opwachting in Ahoy bij het ABN Amro World Tennis Tournament. De Zwitserse tennisser neemt het in de eerste ronde op tegen de Belgische qualifier Ruben Bemelmans.

De 36-jarige Federer meldde zich vorige week bij toernooidirecteur Richard Krajicek of hij kan meedoen in Ahoy. De winnaar van de Australian Open lost als hij in Rotterdam de halve finales haalt, de Spanjaard Rafael Nadal af als de nummer één van de wereldranglijst. Hij voerde de mondiale lijst in november 2012 voor het laatst aan.

Robin Haase en Thiemo de Bakker spelen woensdag ook hun partij in de eerste ronde. De twee Nederlanders nemen het tegen elkaar op.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

 1. Charlois door Tasha's lens: fotografe portretteert buurtbewoners
  Video

  Charlois door Tasha's lens: fotografe portret­teert buurtbewo­ners

  ,,Ze begon me meteen te fotograferen, zonder het te vragen. Dat was niet de bedoeling'', zegt Richardson. Toen ze er iets van zei, verontschuldigde Tasha Orlova zich en legde ze uit waarom ze in de zaak was. ,,Om inwoners uit Charlois te fotograferen en ze zo dichter bij elkaar te brengen'', zegt Tasha. ,,Mensen wonen wel bij elkaar in de straat of buurt, maar hoe goed kennen ze elkaar nou echt?'' En dus trok Orlova er met haar camera op uit in Rotterdam-Zuid. Charlois in. Bakkers, kappers, mensen op straat. ,,Want ieder mens is interessant en heeft een mooi verhaal. Dat mogen mensen best van elkaar weten.''
 2. Tranen bij sprookjesaanzoek: ‘Iedereen mag zichzelf zijn'
  Video

  Tranen bij sprookjes­aan­zoek: ‘Iedereen mag zichzelf zijn'

  Vol verbazing kijkt Raymond van Bodegom (31) om zich heen als hij vanmiddag al zijn vrienden, familie en buren bij zijn woning in Spijkenisse ziet staan. Een ballon in de vorm van een zilveren ring verraadt stiekem waar het om gaat. Dan als een ware prins op het beige paard maakt de 38-jarige Nicolas Lowijs zijn entree. Aan het eind van de rode loper staat een emotionele Van Bodegom toe te kijken. Hij antwoordt volmondig ja als zijn partner hem ten huwelijk vraagt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam