Sparta-supporters vieren de overwinning en de terugkeer naar de Eredivisie in het uitvak.
Volledig scherm
Sparta-supporters vieren de overwinning en de terugkeer naar de Eredivisie in het uitvak. © foto: Carla Vos

Feest op Het Kasteel: ‘We hebben gespeeld met passie, beleving en strijd’

Het is gelukt: Sparta speelt komend seizoen weer in de Eredivisie. Het uitvak van De Vijverberg in Doetinchem ontplofte gisteren na de 0 - 2 zege op De Graafschap. 

Trainer Henk Fraser noemt het een ongelofelijke avond. “Geluk dwing je af”, sprak hij bij FOX Sports met een gelukzalige glimlach. Zijn club moest in Doetinchem een achterstand van 1-2 goedmaken. Pas in de 74e minuut kwam de score op gang waarna Adil Auassar in de 83e minuut de beslissende treffer voor zijn rekening nam. Daardoor degradeerde De Graafschap naar de eerste divisie.

Adil Auassar was met een kopgoal verantwoordelijk voor de 0-2 en de bijbehorende promotie. ,,Vanaf het beginnen hebben we De Graafschap onder druk gezet. Ze kwamen er niet aan te pas, en dan zie je wat voor team wij hebben. We hebben ze op fysiek vlak verslagen”, zei de matchwinner. Net als enkele ploeggenoten zit hij nog in de Ramadan. ,,Zo zie je maar: Ramadan hoeft echt niet altijd negatief te zijn. Heel veel mensen hebben er een mening over. Ik heb respect voor de trainer, want hij stelt toch maar gewoon vier Marokkanen op die aan het vasten zijn. Dit is wat je dan terugkrijgt.”

Fraser vond Sparta een verdiende winnaar van het tweeluik. ,,Zeker op basis van deze return. We hebben gespeeld zoals Sparta hoort te doen: met passie, beleving en strijd. We hebben meer gevochten dan gevoetbald, maar onze mentale weerbaarheid was grandioos. Dit geeft heel veel energie.”

Dat niet alleen Auassar respect heeft voor trainer Fraser, bleek ook na de wedstrijd. Samen met de supporters in het uitvak zongen de Spartanen Fraser toe en gooiden hem de lucht in.

In de kleedmaker werd het feestje voortgezet. “We are going up”, juichten de springende en dansende spelers.

En bij terugkomst bij Het Kasteel werden de spelers ontvangen door nog een uitzinnige menigte van supporters.

De morning after dringt het besef door. Bestuurslid Peter van der Zwan pinkt zelfs een traantje weg.

Ex-Spartaan John de Wolf kan het nog bijna niet geloven. Op Twitter verwelkomt hij de club waar hij ooit als profvoetballer begon terug in de Eredivisie. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam