Volledig scherm
De politie deed onderzoek bij de woning waar een kogel door het raam vloog. © Media TV

Feestje loopt uit de hand; kogel vliegt door een raam

In een woning aan de Villastraat in Schiedam-Oost is afgelopen nacht een feestje uit de hand gelopen. Er ontstond ruzie en die escaleerde nogal. Een van de aanwezigen trok een vuurwapen en schoot ermee. Er werd niemand geraakt, het projectiel vloog door een raam.

Waar de ruzie over ontstond, is nog onduidelijk. De politie heeft meerdere vrouwen uit de woning meegenomen en overgebracht naar het bureau. Bij het tumult in het huis raakte een persoon gewond en die werd ook aan gehouden. De Forensische Opsporing kwam ter plaatse in de Villastraat en heeft sporenonderzoek verricht. 

In de straat wordt de volgende ochtend door diverse bewoners met enige bezorgdheid gereageerd. ,,Dat je een vuurwapen in huis hebt, is al zorgwekkend‘’, zegt één van hen. ,,Maar dat je daardoor als wijkbewoner dus het gevaar kan lopen door een rondvliegende kogel te worden geraakt, is natuurlijk helemaal absurd.‘’ Een  ander wil harde maatregelen. ,,Laat de burgemeester die woning gelijk sluiten. Het is niet normaal dat in een straat als deze, waar mensen dicht op elkaar wonen, vuurwapengeweld dreigt.‘’ Beide bewoners willen uit privacy-oogpunt niet bij naam worden genoemd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (22%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (13%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (65%)
3974 stemmen